25/03/2022
2758

Torunoğlu Tohumculuk

Torunoğlu Tohumculuk yem bitkisi, tarla bitkileri, çim tohumları konusunda Türkiye’de tohumculuk sektörünün öncü bir kuruluşudur. 32 yıldır Türk çiftçisine tarım, hayvancılık sektöründe çok kıymetli hizmetler sunmuştur. Türkiye genelini ve KKTC’yi firmamız karış karış dolaşarak yem bitkileri konusunda çiftçilerimizi bilinçlendirmiştir.

Torunoğlu Tohum olarak ülke geneline yaydığımız, kazandırdığımız en önemli yem bitkileri şunlardır:

Ryegrass, teff grass, silajlık soya, yapay çayır mera, şeker sorgumu şuan 10’u aşkın yem bitkisi üzerinde çalışmalarımız devam etmektedir. Yeni bitkileri de ülkemize kazandırarak Türk hayvancılığına büyük bir ivme kazandıracağız. Yem bitkisi olmadan hayvancılığın olmayacağı aşikardır. Bugün hayvancılarımızın içine düştüğü temel sorun yüksek yem fiyatları nedeniyle hayvancılığın yapılamaz hale gelmesidir. Çözüm yem bitkisi tohumlarını ekmektir. Hayvanların doğası gereği ot tüketmeye mecburdur. Geviş getiren hayvanlar ot olmadan hayatta kalamazlar. Atlar da aynı şekildedir.

Torunoğlu Tohumculuk ülkemize kazandırdığı stratejik yem bitkileriyle yüz binlerce çiftçiyi, hayvan yetiştiricisini iflasın eşiğinden alıp hayvancılıktan para kazanır hale getirmiştir. Hayvanların yüksek verim verebilmeleri ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için yem bitkisi tüketimi elzemdir.

Torunoğlu Tohum da şuan satışını yaptığımız yem bitkisi tohumlarımız aşağıdaki gibidir:

Silajlık soya tohumu, dekara 8-10 kg ekilir. 2-2.5 metre boy yapar. Dekar verimi 5-6.5 tondur. Çiftçileri yem belasından %50-75 oranında kurtarma kabiliyetine sahip bir yem bitkisidir.

Ot tipi Teff Grass, hayvanlara yazın kaliteli yeşil ot bulmak zordur. Bu noktada ot tipi teff grass çiftçi için çok güzel bir seçenektir. Dekara 1.5 kg tohum ekilir. Sezonda yaz boyu 3-4 defa biçimi yapılır. Besleyici özelliği çok yüksektir. Çok yumuşak kaliteli otu olur.

Yapay çayır mera, çok sayıda tohum karışımından oluşmaktadır. Firmamız karışımda kullanılan tohumları ve yüzdelerini hassas şekilde hesaplayıp dengeli bir karışım yapmaktadır. Yapay çayır mera en az 5 yıllıktır. Türkiye’nin bazı bölgelerinde kurdurduğumuz yapay çayır mera arazileri 22 yıl olmasına rağmen hala bozulmadan devam etmektedir. Ülke genelinde milyonlarca dekar bugüne kadar firmamız yapay çayır mera arazisi oluşturmuştur.

Ryegrass, ilk kez 1999 yılında Torunoğlu Tohumculuk tarafından Türkiye’ye kazandırılıp, yurt geneline ve KKTC’ye yerleştirilmiştir. Bugüne kadar yüz binlerce çiftçimiz ekmiştir. Hayvan besleme açısından serin mevsim yem bitkileri içerisinde çok özel bir yeri olan yem bitkisidir. Dekara 5 kg ekilir. Ryegrass’tan sezonda 5-6 biçim alınabilmektedir.