28/03/2022
3480

Teff Grass Tohumu

Teff grass tohumunu Türkiye’ye ilk kez Torunoğlu Tohumculuk tarafından 2008 yılında getirtilmiş, detaylı denemeler kurdurularak sonuçlar incelenmiştir. İlerleyen yıllarda tescil alınarak, teff grass tohumu Türkiye’ye firmamız tarafından kazandırılmıştır. Ot tipi teff grass yaz döneminde çiftçilerimiz için alternatifi olmayan mükemmel kalitede bir yem bitkisi seçeneği sunmaktadır. Ot tipi teff grass tohumlarımız ithal, OECD sertifikalı orijinaldir.

Ne yazık ki, son yıllarda tahıl tipi teff i yani zayıflama çayını ot tipi teff grass diye insanlarımızı aldatarak satan, sözde tohumcular türemiştir. Bunlar tahıl tipi teff i, ot tipi teff grass diye satarak insanlarımızı aldatmaktadırlar. Bu şahısların elinde OECD sertifikası mevcut değildir. Zayıflama çayı olarak kullanılan teffi satmaktadırlar. Bunu eken çiftçilerimiz verim alamamaktadırlar. Ve bu ürün başarısız olmaktadır.  Bu ürünü (tahıl tipi teffi) kesinlikle çiftçilerimiz satın almamalıdırlar. 

Teff grass tohumu dekara 1,5 kg ekilir. Ekimler Nisan 20’den itibaren başlar. Ekim mevsimi bölgelere göre değişiklikler göstermektedir. Teff grass son derece kurağa ve sıcağa dayanıklıdır. Sel baskınlarına son derece tahammülü vardır. Teff grass otu, ince saplı ince yapraklı bir görünüme sahiptir. Hayvanlar tarafından severek tüketilir. Yeşilinde ve kurusunda yüksek protein vardır. Yaz sezonu boyunca 3 - 4 kere biçim yapılır 

Teff grass biçim yüksekliği 50 – 60 cm civarında tavsiye etmekteyiz. Yapılan tarla denemelerimizde 35 günde 85 cm boya ulaştığını gözlemlemiş bulunmaktayız. Bu kadar hızlı büyüyen başka bir yem bitkisi bulmak mümkün değildir. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda ve atlarda gazlı şişliğe yol açmaz. Atlarda kesinlikle sancıya yol açmayan yan etkisi olmayan bir yem bitkisidir. Dünyada at yetiştiricileri tarafından teff grass otu çok rağbet görmektedir. Firmamızın yaptığı yoğun yayım ve tanıtım çalışmaları neticesinde ülkemizde de teff grass otuna karşı ciddi bir yöneliş meydana gelmiştir.

Ülkemizde çok büyük rakamlarda kaba yem açığı vardır. Ot tipi teff grass bu kaba yem açığını kapatmada büyük bir görev üstlenmiştir. Türkiye’den Ortadoğu ülkeleri ciddi tonajlarda teff grass kuru otu talep etmektedirler.

Ot tipi teff grass tohum satışlarımız devam etmektedir. Teff grass tohumu sipariş vermek ve teff grass tohumu hakkında bilgi almak için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.

Torunoğlu Tohumculuk 0532 266 40 41 – 0322 239 88 08 – 0322 239 88 09