06/08/2021
4597

Haymix Kaba Yem

İçeriğinde 5 farklı kaba yem bitkisi bulunduran buğdaygil ve baklagil karışımıdır. Sonbahar ayında ekimleri başlar. Bölgeler arası farklılıklar göstermekle birlikte 15 Eylül’den Aralık ayına kadar ekimleri devam etmektedir. Haymix kaba yem tohum karışımı çok yüksek protein ve enerji bulundurmaktadır.

Marmara Bölgesi, Akdeniz Bölgesi, Karadeniz Bölgesi, Ege Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sonbahar ayında ekimleri başlamaktadır. Erzurum, Kars, Ağrı ve Van gibi çok soğuk ve sert iklim koşulları bulunan vilayetlerimizde erkenci bahar ekimleri yapılabilmektedir.



Arpa ve buğdayın yetiştiği her yerde 5 li mix Haymix tohumu ekilebilir. Dekara 15 kg ekilen haymix kaba yem tohumunun ekim şekli aynı buğdaya benzer. Nisan ayının 15 i ile Haziran ayının 15 ine kadar biçilebilmektedir. Haymix 5 li Mix karışımı çok su istemez fakat İç Anadolu Bölgesinde kurak giden zamanlarda su isteği bulunmaktadır. Karışım kaba yem bitkisi olduğu için 5 li karışım mixe yabani ot ilacı atılmaz.

Haymix tohum karışımı dekardan verim olarak 1.5 tona yakın kuru ot verir. 40 – 50 balya aralığında verim alınabilinir. Silaj olarak da 5 – 6 ton verim vermektedir. İçerisinde barındırdığı enerji ve protein maddeleri olarak hayvancılık açısından önem arz etmektedir. Büyükbaş ve küçükbaşlarda et ve süt verimini arttırmaktadır. Ülkenin kanayan yarası yem fiyatlarından kurtulmak ve kaba yem açığını gidermek için haymix ekimleri yapılmalıdır.



5 li mixin içerisinde bulunan ürünler ;

%10 Kışlık Yulaf Tohumu,
%10 Kışlık Tritikale Tohumu,
%10 Kılçıksız Buğday Tohumu,
%35 Yem Bezelyesi Tohumu,
%35 Adi Fiğ Tohumu bulunmaktadır.
Bu haymix karışımı Ege Bölgesi, Akdeniz Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi için hazırlanmış karışım çeşididir.

Doğu Anadolu Bölgesi, Karadeniz Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi ve Marmara Bölgesi için karışım oranları;

%10 Kışlık Yulaf Tohumu,
%10 Kışlık Tritikale Tohumu,
%10 Kılçıksız Buğday Tohumu,
%35 Yem Bezelyesi Tohumu,
%35 Macar Fiğ Tohumu vardır.




Türk çiftçisine ve ülkemize kazandırdığımız bazı tohumlar:
Silajlık Soya, İtalyan Ryegrass, Ot Tipi Teff Grass, Yapay Çayır Mera ve Silajlık Maralfalfadır. Tarım Bakanlığı ve Torunoğlu Tohum olarak firmamız silajlık maralfalfanın getirilmesi için birlikte hareket etmektedir.

Haymix 5 li mix hakkında detaylı bilgi ve sipariş için ulaşabilirsiniz.
Torunoğlu Tohumculuk - 0532 266 40 41 – 0322 239 88 08